Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Duru Güzellik – Duruguzellik.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. 2024 TUS ve STS Sınav Sonuçları Açıklandı!

2024 TUS ve STS Sınav Sonuçları Açıklandı!

haber haber -
17 0

TUS ve STS Sınav Sonuçları Adayların Erişimine Açıldı

2024 yılı TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları beklenen gün geldi ve ÖSYM sayfasında erişime açıldı. Adaylar artık sonuçlarını öğrenebilirler. İlerleyen günlerde tercih süreci başlayacak.

TUS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

TUS sınav sonuçları, ÖSYM takvimine göre 17 Nisan Çarşamba günü açıklandı. Adaylar, sonuçları T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilirler. Sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecektir, bu nedenle adayların bireysel olarak sonuçları sorgulamaları gerekmektedir.

TUS Nedir?

TUS ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı, ÖSYM tarafından yılda 2 kez düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere 2 alt sınavdan oluşur ve yeterlik ve yarışma esaslarına dayanır. TUS, tıp fakültesi mezunlarının yanı sıra, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar da başvurabilirler.

İlgili Yazılar