Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Duru Güzellik – Duruguzellik.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yüz Bakımı
  4. »
  5. Cilt Sıkılaştırıcı Maske Tarifleri

Cilt Sıkılaştırıcı Maske Tarifleri

haber haber -
17 0

İlerleyen yaş veya stresten dolayı cilt zamanla sarkmaya ve eski sıkı görünümü kaybetmeye başlar. Evinizde kolayca hazırlayacağız cilt sıkılaştırıcı yüz maskeleri sayesinde doğal yollarla cildinize bakım yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Yüz Sıkılaştırıcı Maya Maskesi

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı yaş maya

Öncelikle temin etmiş olduğunuz malzemeler olan yaş maya ve sütü ufak bir kap içerisinde iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı yüz hatlarınıza güzelce sürün. Sürme işlemi bittikten sonra 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Uyguladığınız bu maske ile cildiniz tamamen sıkılaşacak ve parlayarak güzel bir görünüme kavuşacaktır. 2 günde bir uygulayacağınız bu maskeyi özel günleriniz veya günlük yaşantınızda uyguladığınız makyajdan önce yaptığınız taktirde daha güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Cilt Sıkılaştırıcı Tonik

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı elma suyu
  • 1 yemek kaşığı maden suyu

Tonik için söylemiş olduğunuz malzemeleri ufak bir kap içerisinde güzelce karıştırın. Ufak haznelere sahip buz kalıbı temin ederek bu karışımı kalıba dökün ve daha sonra buzluğa atın. Hazırlanan bu karışımı her sabah donan bu buz parçasını cildinize masaj yapar gibi sürün. 3 Günde bir bu karışımı uygulayarak cildinize bakım yapabilirsiniz.

Cilt Sıkılaştırıcı Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

  • 1 yemek kaşığı kil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Temin etmiş olduğunuz malzemeleri ufak bir kap içerisine koyarak kıvamını alıncaya dek karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı cildinize sürerek 15 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra ılık su ile ıslatılmış bir bez ile karışımı sürdüğünüz bölgeleri iyice temizleyin. Daha sonra cildinizi önce ılık su daha sonra soğuk su ile yıkayın. Hafta minimum 2 defa bu karışımı kullanarak cilt bakımınızı yapın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir